Yeni bir ilişkide ilk birkaç hafta genellikle çok eğlenceli ve heyecan vericidir. Yavaş yavaş duygusal ve fiziksel yakınlığın başladığı ve devam ettiği bu dönemde genellikle sevgiliniz hakkında daha fazla şey öğrenmek ve kendiniz hakkında daha fazla şey anlatmak istersiniz. Fakat ilişkide çok uzun zaman harcamadığınız için konuştuğunuz konular yanlış anlaşılmalara ve ilişkinizin sonlanmasına neden olabilir. Bu nedenle yeni bir ilişkiye başladığınızda nelerden bahsetmemeniz gerektiğini iyi bilmelisiniz. İşte, yeni başladığınız bir ilişkide asla bahsetmemeniz gereken 8 konu;
1. Evlilik
Yeni başlayan bir ilişkide bahsedilmemesi gereken konuların başında evlilik gelmektedir. Sanki yıllardır birlikteymişsiniz de artık mevzu evliliğe gelmiş gibi davranırsanız, doğal olarak partnerinizin gözünü korkutursunuz. Örneğin; “sence evlenmek için doğru yaş kaçtır?”, “bizim orada düğün adetleri şöyledir” veya “erkek tarafı şu şekilde yapar” gibi konuşmalar oldukça anlamsız ve gereksizdir. Tabi eğer sevgilinizi ürkütüp kaçırmak isterseniz evlilikten bahsedebilirsiniz.
2. Planlar
Herhangi bir konuda geleceğe dönük plan yapmak, hatta hayatınıza yeni giren partnerinizin hayatını pratik bir şekilde planlamak yapılmaması asla bahsedilmemesi gerekenler arasındadır. Çünkü bu şekilde davrandığınızda partnerinizin şaşırmasına ve bir anda özgürlüğünün kısıtlandığını hissetmesine neden olabilirsiniz. Bu nedenle ciddi konularda planlar yapmayı bir kenara bırakarak daha eğlenceli ve basit konulara odaklanmalısınız.
3. Çocuklar
Tıpkı evlilik gibi doğacak çocuklardan da bahsetmek oldukça yanlıştır.Yeni başlayan bir ilişkide “çocuğumuz olursa sana benzesin” veya “oğlumuz olursa babanın adını koyarız” gibi diyaloglardan uzak durulmalıdır. Çünkü böyle konular yüzünden her şey çabucak tüketilir ve ilişkinin ciddiyeti de bir müddet sonra kaybolur.
4. Eski Sevgililer
Yeni başlayan bir ilişkide ne kadın ne de erkek eski sevgilisini öven ya da yeren hiçbir diyalog içine girmemelidir. Belki eski sevgilileri eleştiren bir dedikoduya başlamak o an için çok zevkli gibi gelir. Fakat ilerleyen dönemlerde bu tür konular ilişkinize olumsuz şekilde yansır. Ya da bir tarafın eski sevgilisi hakkında kötü konuşması, partnerinin “benden ayrılınca da benim hakkımda konuşur ve sırlarımı ifşa eder” diye gerilmesine ve ilişkiyi bitirmesine neden olabilir.
5. Hayat Değiştiriciler
Bir tarafın geçmiş yaşantısında birlikte olduğu sevgilisi onun kariyeri, yaşam tarzı, seçimleri ve kısacası neredeyse tüm yaşantısına büyük damga vurmuş olabilir. Bu tür bir eski sevgiliden bahsetmek, yeni başlayan bir ilişki üzerine eski sevgilinin gölgesini düşürür. Zamanla bu sebeple tartışmalar çıkabilir ve ilişkinin sonunu getirebilir.
6. Aile Problemleri
Herkesin yaşamında üzücü ve sevindirici birçok şey yaşanabilir. Fakat yeni başlayan bir ilişkide aile içinde yaşanan olumsuzluklardan bahsetmek, karşı taraf üzerinde negatif bir izlenim oluşturur. Sorunlu bir insanla birlikte olmaktan korkan yeni sevgili, kısa süre sonra ilişkiyi bitirmek isteyebilir. Bu nedenle ilişkinin ilerleyen dönemlerinde bahsedebileceğiniz ve birlikte üstesinden gelebileceğiniz bu problemlerin, yeni sevgiliyken partnerinize çok ağır gelebileceğini unutmamalısınız.
7. Maddi Konular
Konuşmayı para mevzusuna getirmek, ilişkinin erken dönemlerinde yapılmaması gerekenler arasındadır. Yeni sevgiliden hemen borç istemek, ondan pahalı hediyeler talep etmek ya da konuyu sahip olduğu mal varlığına getirmek pek doğal değildir. Bu konular yeni sevgili üzerinde son derece olumsuz bir izlenim oluşturmaya neden olur.
8. Farklı görüşler
Din, siyaset veya herhangi bir konuda farklı görüşlere sahip olduğunuz ortaya çıkar ve bu konu üzerinde hararetli bir şekilde kendi görüşünüzü ona kabul ettirmeye çalışırsanız ve acımasız bir şekilde sevgilinizi eleştirirseniz ilişkiniz çok uzun sürmez. Bu tür fikir ayrılıklarının yaşandığı konulara rast geldiğinizde tartışmadan konuyu değiştirmek en güzelidir.
0 yorum