Ne yazık ki, günümüzde ilişkilerin büyük çoğunluğu başladıktan bir kaç ay sonra sona eriyor. Peki ilişkilerin bu kadar erken bitmesinin gerçek nedenleri nedir? İşte, ilişkilerin kısa sürmesine sebep olan 12 neden;
1. Mutlu Olmak için Sevgiliye Güvenmek
Özgüveni düşük ya da hayatında pek mutlu olamamış insanlar için durum tam da böyledir. Mutlu olabilmek için sevgililerinin üzerinde adeta baskı kurarlar. Peki, nasıl? Şöyle ki, bu düşüncedeki kişiler partnerlerinden sürekli olarak onları kucaklamasını ve mutluluğu için uğraşmasını bekler. Bu tür bir beklenti, dünya üzerindeki hiçbir ilişki için sağlıklı değildir. Sonuçta da bu tür bir ilişki ayrılıkla noktalanır.
2. Kendinden Vazgeçmek
Sevgilinizi mutlu etmek uğruna kendi istek ve beklentilerinizden vazgeçmek ve adeta onun için yaşamak çok sağlıksız bir durumdur. Kendinizi hiçe saymak bir müddet sonra sevgilinizin de sizi hiçe saymasına neden olabilir. Bir gün uyandığınızda ise kullanılmış ve terk edilmiş olduğunuzu fark edebilirsiniz.
3. Sevgili Üzerinde Çok Fazla Hâkimiyet Kurmak
Kendinizi, sevgilinize adamanın tam tersi olarak, onun üzerinde adeta bir hegemonya kurabilirsiniz. Sürekli olarak her hareketini kontrol ederek ve kendi istediğiniz yönde onu çekip çevirerek mükemmel bir ilişki yaşadığınızı düşünebilirsiniz. Bu şekilde ancak partnerinizin boğulmasına ve bir müddet sonra sizden kaçmasına neden olursunuz.
4. Sevgiliyi Aşırı Kıskanmak
Eğer çok kıskanç bir karaktere sahipseniz ve sürekli olarak sevgilinizin sizi aldatıp aldatmadığını kontrol ediyorsanız, bir müddet sonra hem kendinizi hem de ilişkinizi yıpratacağınızı bilmelisiniz. Partnerinizin sizi aldattığına dair sağlam bir kanıtınız yoksa, her bir davranışından şüphelenip onu sıkıştırmayı bırakın. “Ona neden baktın?”cya da “kiminle konuştun?” gibi davranışlar son derece bunaltıcı olup, sevgilinizin sizden uzaklaşmasına neden olur.
5. Bencil Olmak
İnsan her zaman istediğini elde edemez öyle değil mi? Eğer ilişki içinde sürekli olarak “hep bana” şeklinde davranıyorsanız, çok bencil olduğunuz söylenebilir. “Ben” demeyi bırakıp, “biz” demeye ve sevgilinizi de düşünmeye başlamazsanız, yalnız kalmanız olasıdır.
6. Sevgilide Kusur Aramak
Dürüstlük ve açık sözlülük bir ilişkideki önemli unsurlardır. Fakat bu düşüncesizce ve acımasızca eleştiri yapıp, sevgilinin kalbini kırmak demek değildir. Sevgilinizin sürekli olarak kusurunu aramak, yaptığı en ufak hatada bunu yüzüne vurmak ilişkinin yıpranmasına neden olur. Daha sonra o da sizin kusurlarınızı aramaya başlar ki, durum işin içinden çıkılamaz hale gelir. Bu nedenle sevgilinizi hatalarıyla bile kucaklayabilmeli ve bu hataları ona düzgün bir üslupla ifade etmeyi öğrenmelisiniz.
7. Sevgiliye Vakit Ayırmamak
Çiftlerin çok yoğun çalışma yaşamları olsa bile, ilişkilerini devam ettirebilmek için birbirlerine vakit ayırmaları gerekir. Gün içinde hiç yüz yüze görüşme şansı olmadıysa bile, en azında kısa bir telefon görüşmesi yapmak ya da bir mesaj göndermek çiftlerin arasını ısıtır. Eğer başımı bile kaşıyacak vaktim olmuyor diyorsanız, bir gün ilgilenmek durumunda kalacağınız bir sevgilinizin de olmayacağını bilmelisiniz.
8. Sevgiliyle Kaliteli Vakit Geçirmemek
Sevgilinizle çok fazla bir arada olmanız, onunla kaliteli vakit geçirdiğiniz anlamına gelmez. Örneğin; TV karşısına geçip, hiç iletişim kurmadan bir şeyler izlemek, iyi vakit geçirmediğinizin göstergesidir. Bunun yerine, daha az görüşüp kaliteli zaman geçirmek ilişkinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için çok önemlidir. Çünkü sürekli birlikte olarak çoğu zaman güzel davranışlar sergilemek, dış görünüşe önem vermek ve farklı konular hakkında sohbet etmek gibi eylemler önemini yitirmektedir.
9. Sevgiliye Duygusal Olarak Mesafeli Davranmak
İlişkilerde zaman zaman bir taraf çok yakın ve açık davranırken diğer taraf içe kapanık ve mesafeli davranabilir. Bu da, karşılanmamış duygusal ihtiyaçları ve bir tarafın fazlaca yorulmasını beraberinde getirir. Bir çiftin hiçbir zaman 100% aynı düşünce yapısında olması beklenemez, fakat onların en azından duygusal anlamda uyuşmaları ve bu ihtiyaçlarını karşılıklı olarak tatmin etmeleri önemlidir. Dolayısıyla ilişkilerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için karşılıklı çaba sarf etmek gerekir.
10. Sevgiliye Yalan Söylemek
Bir çift beyaz yalan her ilişkide yer alabilir. Tabi ki ilişkinin sağlam temellere oturtulabilmesi için hiç yalan söylememek en güzelidir. Eğer kişi yalan söylemeye alışkınsa ya da ufak yalanlar git gide büyük yalanları peşinden getirmeye başladıysa, ilişkisini neredeyse yalanlar üzerine kurmaya başlar. Bu nedenle sevgilinizin bu hayattaki diğer bir yarınız olduğunu düşünerek, ona karşı dürüst olun. Eğer onu yalanla kandırırsanız, bir nevi kendi bindiğiniz dalı kesmiş gibi olacağınızı bilin. Çünkü dürüstlük aranızda güven ortamı oluşmasını sağlar ve bu şekilde birbirinizden kopmanız da zor olur.
11. Sevgiliyle Farklı Hedeflere Sahip Olmak
İlişkide belirli bir zaman geçirdikten sonra çiftler gelecek için birbirlerinden çok farklı hedefleri olduğunu fark edebilir. Örneğin; biri kariyerine odaklanırken, diğer kısa sürede evlenip çocuk sahibi olmak isteyebilir. Bu da çiftlerin yaşantısında büyük kararlar verirken çatışma yaşamalarına neden olabilir. Sevgili yüzünden hedeflerden vazgeçmek ya da hedeflere ulaşmak için sevgiliyi ikinci plana almak ilişkinin yıpranmasına ve ayrılığa neden olur.
12. Aileden Destek Görmemek
Eğer sevgiliniz aileniz tarafından onaylanmıyorsa, bu olumsuzluk ilişkinize de yansır. Aile fertleri sürekli olarak “bu adam/kadın sana göre değil, hemen ondan ayrıl” ikazında bulunuyorsa, duygusal olarak yıpranırsınız ve muhtemelen bir müddet sonra ailenizi tercih edersiniz. Ayrıca aileler, genellikle göremediğiniz ve sizin için gelecekte sorun yaratacak şeyleri görebildiği için onların sözünü iyiden iyiye düşünmekte de yarar vardır.
0 yorum