Issız Adam ve Issız Adam Sendromu Nedir?

Bir adamdan çok hoşlandınız, onun peşine düştünüz ve dikkatini çekmeye çalıştınız. Bir şekilde onun dikkatini çektiniz ve görüşmeye başladınız, fakat onun kapalı bir kutu olduğunu fark ettiniz. Size “Görüşebiliriz, arkadaş olabiliriz ama sahiplenmek ve sahiplenilmek olmaksızın.” dedi. Bu tür bir yanıt size çok tuhaf geldi ve “Acaba bu adam ne demek istedi?” diye düşünmeye başladınız. Bir yandan sevgili gibi olacaksınız, ama diğer yandan ne o size ne de siz ona karışmayacaksınız.

Evet, ondan çok hoşlandığınız halde istediğiniz şekilde bir geri dönüş alamamak, üstelik böyle bir yanıt almak gerçekten çok can sıkıcı ve tuhaf bir durumdur. Bu tür bir davranış da duygusal olarak bariyerleri olan ve yalnızlıktan hoşlanan bir adamın davranışıdır. Duygusal olarak kendini dışarıya kapatmış olan bir erkek, diğer bir ifade ile “ıssız adam” birlikte eğlenmek ve vakit geçirmekten hoşlanırken, ilişkinin biraz daha ciddi bir boyuta ulaşması gerektiğini hissettiğinde birlikte olduğu kadını terk eder. Zaten başta ne demişti: “Sahiplenmek ve sahiplenilmek olmaksızın!”

Peki, nedir bu ıssız adam sendromu? Toplumda hâlihazırda var olan, fakat yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yapmış olduğu Issız Adam filmiyle fark edilen ıssız adam sendromu, psikolog ve psikiyatrların bir tür kişilik bozukluğu olarak tabir ettikleri bir ruh halidir. Bu sendroma sahip olan erkekler, bağlılık istemez, günübirlik ilişkiler yaşar ve aynı insanla uzun süreli romantizm ve duygusal birliktelik yaşamaktan korkarlar. En bilinen özelliği ise kadınları, “bir eğlence aracı” olarak görmektir.

Issız adamın 3 ana özelliği aşağıdaki gibidir:

1. Duygusal olarak kendine bariyerler koymuş olan bu karakterdeki bir erkeğin, ilk belirgin özelliği iletişiminin zayıf olmasıdır. Bu tür bir erkek, duygularını ve düşüncelerini diğer insanlarla paylaşmaktan hoşlanmaz.

2. Duygusal olarak kendini dışarıya kapatmış bir erkeğin ikinci belirgin özelliği kendine göre birçok bahanesinin olmasıdır. Issız adam karakterindeki bu erkek, ilişkiye başladığında ve ilişkinin ciddi bir noktaya gelmeye başladığını hissettiğinde, bu bahaneleri öne sürerek partnerinden ayrılma yoluna gidebilir, örneğin; “Şu anda ayrılmamız senin için en doğrusu. Bu şekilde inan daha mutlu olacaksın ve ileride ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.” gibi.

3. Duygusal olarak bariyerleri olan erkeğin üçüncü belirgin özelliği ise karşısındaki kadına asla ciddi sözler vermemesidir. Uzun dönemli planlar, sadakat ve evlilik gibi konular bu karakterdeki bir erkeğin uzak durduğu ve konuşmaktan hoşlanmadığı konulardır.

Günümüzde bu tür duygusal problemleri olan erkekler oldukça fazla. Üstelik bu ıssız adamları ciddi ilişki yaşayabileceğiniz diğer bekâr adaylardan ayırmak da oldukça zor. Örneğin; ıssız adam karakteri şık ayakkabıları, üzerine göre dikilmiş takım elbisesi ve fit vücuduyla bir yatırım bankacısı olarak karşınıza çıkabileceği gibi; kirli sakalları, üzerine giydiği tişört ve bluciniyle bir barda da çıkabilir. Önemli olan onun bu duygusal problemleri olan erkekleri tanımak ve ona göre gardınızı almaktır.

1 Yorum

  1. Pingback: Issız Adam Karakterinin 5 Özelliği | Dijital Romans

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir