Hala Evlenemediniz mi? Telaşlanmamanız için 6 Neden

Tüm arkadaşlarınız evlendi ve bir tek siz mi bekâr kaldınız? Evlenemediğiniz için stresli misiniz?

Hayatımızda kendimizi kötü hissettiğimiz anlar olur. Genellikle kendimizi arkadaşlarımız ya da benzer yaş grubundan olan diğer insanlarla karşılaştırırız. Eğer biz onlarla herhangi bir konuda aynı seviyeye gelemediysek demoralize oluruz. Ne yazık ki, Facebook, Instagram ve Twitter gibi insanların yaşamlarına dair anlık bilgileri almayı sağlayan sosyal medya hesaplarının kullanımı ile bu durum daha kötü hale gelmiştir. Özellikle sosyal medyada paylaşılan düğün haberleri ve fotoğrafları bekâr insanlar için en can sıkıcı içerikler olmuştur.

Doğrusu iş evliliğe gelince doğru insanı ve doğru zamanı beklemenin can sıkıcı ve utanılacak bir durumu yoktur. Üstelik bekâr olmanın avantajları bile vardır. Bunun yanında hem dünya üzerinde hem de ülkemizde evlilik yaşı her geçen sene daha da artış göstermektedir. 2018 yılında erkeklerde evlenme yaşı ortalama 36,5 ve kadınlar ise 34 olarak gözlemlenmiştir. Bu nedenle günümüzde insanların evlilik için acele etmediği söylenebilir. Arkadaşlarınız evlenirken bekâr kalmanıza üzülmemeniz için 6 neden ise aşağıdaki gibidir.

1. Yeni insanlarla tanışmak için daha fazla fırsatınız olur.

Düğünler, yeni insanlarla tanışmak için mükemmel ortamlardır. Bu tür büyük sosyal topluluklarda, evli insanlar olduğu gibi birçok bekâr insan da yer alacaktır. Hatta çoğu zaman dikkat ettiğinizde çevrenizde ne kadar fazla bekâr insan olduğuna şaşırabilirsiniz. Bunun yanında arkadaşlarınız evlendiyse, ortalıkta çok fazla rakip de yok demektir ve bu da eş seçme şansınızı arttırır.

2. Diğerlerinden öğrenebilirsiniz.

Evliliğe en geç adım atan kişi olarak evli arkadaşlarınızdan birçok şey öğrenebilirsiniz. Diğer bir ifade ile onların uzunca süre sonra elde ettikleri tecrübelere, siz 10 dakikada sahip olabilirsiniz. Bu durum,  evlilik yaşantısında mümkün mertebe yanlış yapmadan, başkalarının yanlışlarından ders çıkarmanızı ve daha sağlıklı bir evlilik sürdürmenizi sağlar. Bunun yanında evlilik yolunda herhangi bir problemle karşılaştığınızda danışabileceğiniz ve size yol gösterebilecek arkadaşlarınız olur.

3. Kendinize daha fazla odaklanabilirsiniz.

Bekâr olmak, özgür olmanızı ve hedeflerinize daha fazla odaklanmanızı sağlar. Diğer bir ifade ile herhangi bir konuda risk almak için daha serbest davranabilirsiniz. Örneğin; kariyeriniz için farklı bir şehire taşınabilirsiniz. Kariyer hedeflerinizi başarmak, ileride daha sağlam temeller üzerine oturmuş bir evliliğe sahip olmanızı sağlar. Böylelikle erkenden evlenen ve günlük yaşam giderlerini nasıl karşılayacakları konusunda yaşadıkları kaygı sebebiyle boşanan birçok çiftten daha şanslı bir konumda olacağınızı bilmelisiniz.

4. Evlenmeden önce kendinizi eğlendirebilirsiniz.

Aşk, içinde birçok iniş-çıkışı barındıran heyecan verici bir macera gibidir. Bir aşka yelken açtığınızda her bir aşamayı acele etmeden yavaş yavaş yaşadığınızdan ve tadını çıkardığınızdan emin olmalısınız. Evlilik sorumluluğu olmadan aşk yaşamak insana farklı bir haz verir. Daha sonra evlendiğinizde yaşadığınız haz ise bundan daha farklı olacaktır. Bu nedenle yaşadığınız günün keyfini iyi çıkarmayı bilmelisiniz.

5. Yaşamı belirli sınırlardan oluşturmamalısınız.

18 yaşında okuldan ayrıldıktan sonra başarılarınız ve tecrübeleriniz daha fazla yaşınızla ölçülmeye devam etmemelidir. Bundan sonra hayatınızda belirli yaşlarda yapılacaklar ile ilgili tıpkı bir kontrol listesine sahipmişsiniz gibi davranamazsınız. Toplum tarafından belirlenen ortalama evlenme yaşı 25’tir ki, bu yaş üniversiteden yeni mezun olunan zamanlara tekabül eder. Fakat hayatınızda doğru insanla karşılaşmadıysanız ve zamanı gelmediyse, kendinizi “25’imde evlenmeliyim” diye şartlandıramazsınız, öyle değil mi? Günümüzde bu tür sınırlamalara yer olmadığını bilmeli ve rahatlamalısınız.

6. Finansal olarak hazırlanabilirsiniz.

Evlenmek oldukça pahalıdır. Düğün yapmak, ev eşyası almak, takılar, gelinlik ve damatlıklar derken, her iki tarafın da yüklü bir birikime sahip olması icap eder. Üstelik birçok çift de evlenecekleri gün için önceden hazırlık yapmazlar ve evlendikten sonra düğün borçlarının taksitlerini ödemekten, birbirlerini gözleri görmez. Çünkü sürekli bir borç sıkıntısı evliliğe hâkimdir. Peki, evlenmeden önce bu süreç için birikim yapmak ve evlilik yaşantısını daha rahat geçirmek sizce de daha mantıklı görünmüyor mu? Hemen evlenip sıkıntı çekmektense, yaptığınız birikim sayesinde eşinizle kaliteli vakit geçirmek tabii ki çok daha mantıklıdır.

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir