Eski Erkek Arkadaşınızı Kıskanıyor musunuz? Ayrılıktan Sonra Kıskançlıkla Başa Çıkmak için Öneriler

Kıskançlık bir karabulut gibidir ve ayrılıktan sonra iyice insanın üzerine çöker. Bir taraftan ayrılığın acısını yaşarken, bir taraftan da eski erkek arkadaşınızı deli gibi kıskanırsınız. Hele ki sizden ayrıldıktan sonra neler yaptığını hayal etmek iyice kıskançlık krizine girmenize neden olabilir. Sinirden, “inşallah beni mumla ararsın!” diye eski erkek arkadaşınızın pişman olmasını ummak acılarınızı dindirmeye yetmez. Çünkü eski erkek arkadaşınızın başka biriyle birlikte olduğunu düşünmek ya da bilmek gerçekten hayatı size zindan eder. Fakat şunu bilmelisiniz ki, bu kötü duyguları yaşayan yalnız siz değilsiniz. Duruma yaşanmış bir olay üzerinden bakalım:

Seda:“Erkek arkadaşımdan yeni ayrıldım. Fakat henüz kendimi bu fikre alıştıramadım ve onun gidebileceği yerlere gidip, onu görmek için uğraşmaya başladım. Tam ayrılığımızın 1. haftasında onu güzel bir kızla kahve içerken gördüm. Elleri masanın üzerinde bir arada ve kahkahalar atarak oturuyorlardı. O anda adeta içimden ateş çıktığını, öfke ve üzüntüyü bir arada yaşadığımı hissettim. Fakat sabırla onları uzaktan izlemeye devam ettim. Her geçen dakika kendimi daha kötü hissediyordum. Tam onlar masadan kalkıp dışarı doğru yürürken, bana ne oldu bilmiyorum, onlara doğru hızla ilerledim ve eski sevgilimin yüzüne bir tokat attım. Hiçbir şey söylemesine fırsat vermeden de ortamdan uzaklaşıp bir kenarda ağlamaya başladım.”

Bu genç iş kadınının hissettiği acı ve öfke, esasında kıskançlığın had safhaya çıktığı bir anın göstergesidir. Peki, bu genç hanımı bu kadar üzen sebep nedir? Eski erkek arkadaşını hala seviyor mu? Yoksa sadece kaybetme korkusu mu yaşıyor? Gururunun incindiğini mi düşünüyor? ya da Egosu mu onu böyle davranmaya itiyor? Aslında biraz düşününce kıskançlığın belirli bir sebebi olmadığını görürsünüz. Üstelik yalnızca ayrılıktan sonra değil, ilişkinin en sağlam şekilde ilerlediği dönemlerde bile kıskançlık duygusu kendini gösterebilir. Önemli olan bu kötü duyguyla başa çıkmayı bilmektir.

Ayrılıktan Sonra Kıskançlıkla Başa Çıkmak

İlişki içindeyken yaşadığınız kıskançlıkları sevgilinizle iletişim kurarak çözüme kavuşturabilirsiniz. Fakat bazı zamanlarda kıskançlık öyle bir boyuta ulaşır ki, konuşarak bir çözüm bulamaz ve ayrılmak durumunda bile kalabilirsiniz. Ayrılıktan sonra da eski sevgiliniz güzel bir kadınla birlikte olmaya başladığında, kıskançlığınız tavana vurur ve kendinizi çok kötü hissedersiniz. Aslında bu esnada eski sevgilinizi mi kıskanıyorsunuz, yoksa eski sevgilinizin sizden daha güzel bir kızla mı birlikte olmasını kıskanıyorsunuz tartışılabilir.

Fakat hayatınızı, yanınızdaki insan başkalarını beğenecek diye üzülerek ve sinirlenerek geçiremezsiniz. Bu nedenle öncelikle neden kıskançlık duygusuna kapıldığınızı ortaya çıkarmalısınız. Kendinizi mi beğenmiyorsunuz? Başkalarını kendinizden daha mı güzel buluyorsunuz? İşin özü öncelikle kendinizle barışık olmalısınız. Örneğin; belki boyunuz kısa olabilir, buna yapacak herhangi bir şey yoktur, ama kalçalarınız çok büyükse bunları egzersizle küçültebilirsiniz. Bu şekilde kendinizi mümkün olan en iyi şekle getirdiğinizde, kendinizi daha çok beğenirsiniz ve kıskançlık duygunuzu da minimuma indirebilirsiniz. Bunun yanında kıskançlığınızla başa çıkmak için öneriler aşağıdaki gibidir:

  • Eski erkek arkadaşınızdan mümkün olduğunca uzak durun. Ondan haber bile almamaya özen gösterin.
  • Bu kararınıza arkadaşlarınızı da dâhil edin ve onlar da size eski erkek arkadaşınızdan hiç bahsetmesin.
  • Günlük hayatınızı onu düşünerek geçirmemek için kendinize farklı bir meşgale bulun. Özellikle yürüyüş yapmak vücudunuzdaki stresi atmanızda size yardımcı olur. Hem de bu sırada form tutmuş olursunuz.
  • Eğer kendinizi bazı konularda eksik buluyorsanız ve kıskançlığınızın nedenini buna bağlıyorsanız, bu eksiklerinizi tamamlamanın yollarını arayın.
  • Kıskançlıkla başa çıkmak üzere kişisel gelişim kitapları alıp okuyun ve bu duyguyla daha iyi bir şekilde başa çıkmayı öğrenin.

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir